Receta për ditën e sotme: Gullash i stilit grek

Receta për ditën e sotme: Gullash i stilit grek

Një delikatesë mesdhetare me bizele dhe patate me mish që përgatitet thjeshtë.

Grekët dinë të bëjnë një pjatë të vërtetë verore, e cila është e mbushur dhe jo e vështirë për t’u tretur. Gulashi me bizele dhe patate përgatitet shpejt dhe është shumë i shijshëm. Për një shije më të mirë, kombinoni me bukë integrale dhe një sallatë të stinës.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1 qepë
  • 2 thelpinj hudhre
  • ¼ filxhan vaj ulliri
  • 450 g bizele të ngrira
  • 2 patate
  • 450 ml salcë domate
  • 1 gotë ujë
  • 1 lugë çaji erëz
  • 1-2 lugë mente të freskët
  • pak piper i bluar

Përgatitja:

Prisni qepën dhe e skuqni derisa të zbutet, më pas shtoni hudhrën e shtypur dhe lëreni në zjarr edhe një minutë. Më pas shtoni patatet e grira, salcën e domates, ujin, kripën dhe piperin. I spërkasim me piper të bluar dhe i përziejmë. Kur të vlojë, ulni temperaturën dhe gatuajeni edhe 15 minuta të tjera. Shtoni bizelet dhe gatuajeni edhe 5 minuta të tjera. Në fund, aromatizojini dhe vendosni nenexhik të grirë, më pas përzieni përsëri.

Pjata ka shije më të mirë nëse lihet të qëndrojë për të paktën 45 minuta.

LEXO EDHE:

Back to top button