Kombinimi i përbërësve të nxehtë dhe të ftohtë: Pjeshkë të pjekura me akullore – një ëmbëlsirë e vërtetë verore
Kombinimi i përbërësve të nxehtë dhe të ftohtë: Pjeshkë të pjekura me akullore - një ëmbëlsirë e vërtetë verore

Pjeshkët e pjekura me akullore janë një ëmbëlsirë e thjeshtë dhe bien në sy sidomos sepse janë një kombinim i përbërësve të nxehtë dhe të ftohtë, të cilët njëkohësisht ofrojnë një shije freskuese dhe kremoze.
Përbërësit e nevojshëm:
- pjeshkë
- arra
- akullore
- ëmbëlsues sipas dëshirës
Përgatitja:
Fillimisht ngrohni furrën në 150°C. Ndërsa furra po nxehet, pjeshkët i presim përgjysmë. Më pas i radhisim në një tepsi mbi letër furre. Më pas pjeshkët duhet të spërkaten me sheqer ose ndonjë ëmbëlsues tjetër të zgjedhur. Mund t’i lyeni edhe me mjaltë.
Megjithatë, mund të anashkaloni shtimin e ëmbëlsuesit. Ajo që i jep një shije të veçantë kësaj ëmbëlsire janë sigurisht arrat. Mund të shtoni arra të ndryshme, është e rëndësishme vetëm t’i grini paraprakisht.
Kur të shtoni arrat, pjeshkët i vendosni në furrë dhe i pjekim për rreth gjysmë ore në 150 gradë. Kur të jenë gati, lërini të ftohen për disa minuta, më pas çdo pjeshkë shërbejini me një lugë akullore të preferuar.