Për meze më të mirë: Kërpudha Portobello caprese

Një pjatë e thjeshtë që përgatitet shpejt dhe do të jetë hit në tryezën tuaj.

Kërpudhat e mbushura përgatiten shpejt dhe lehtë, dhe përbërësit në përgjithësi nuk janë të shtrenjtë. Kjo recetë është e mrekullueshme për një meze festive ose të ditës së emrit.

Sezoni i festave po fillon dhe është koha të planifikoni se si do të duket tryeza juaj e pushimeve. Ne ju sugjerojmë të bëni kërpudha të mbushura që do të kënaqin mysafirët tuaj. Përgatitja është e thjeshtë dhe e shpejtë dhe mund t’i mbushni me mbushje të ndryshme. Provoni këtë recetë për kërpudhat e mbushura me mocarela dhe domate. Janë tepër të shijshme dhe askush nuk do t’i rezistojë dot.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 6-7 kërpudha më të mëdha
  • 40 g gjalpë
  • 3 thelpinj hudhre
  • 10-12 domate qershi
  • 230 g mocarela
  • borzilok i freskët
  • ¼ filxhan uthull balsamike
  • 2 lugë çaji sheqer ngjyrë kafe
  • kripë
  • piper

Përgatitja:

Shkrini gjalpin dhe më pas skuqni hudhrën e grirë. I rregullojmë me kripë dhe piper. Hiqni kërcellet nga kërpudhat, më pas lyeni kapakun me përzierjen e gjalpit dhe hudhrës (nga të dyja anët). Më pas i mbushim me mocarela të grira dhe i vendosim disa raunde domate qershi. Piqet në furrë të nxehur në 200°C për rreth 10 minuta, më pas nxirret dhe zbukurohet me borzilok. Hidhni uthull balsamike në një tenxhere të vogël dhe shtoni sheqer dhe ziejini për disa minuta. Derdhni përzierjen që rezulton mbi kërpudhat. Ato shërbehen të ngrohta.

LEXO EDHE:

Back to top button