Receta e ditës: Merluci me qiqra dhe domate qershi

Sezoni i lavdisë po vjen, dhe kjo është receta e përsosur e peshkut nëse keni një lavdi të dobët, por edhe nëse dëshironi të hani peshk çdo ditë.

Stina e festave ka filluar dhe së shpejti do të vijojnë agjërimet e Krishtlindjeve, ndaj ju sjellim recetën perfekte të peshkut. Përgatitet thjesht dhe shpejt në vetëm një tas. Kjo recetë përdor merluc, por mund të zgjidhni edhe fileto nga peshq të tjerë, nëse dëshironi. Ky peshk zgjat më pak se gjysmë ore dhe gatuhet së bashku me qiqra, ullinj dhe domate qershi.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 500 g merluc (ose peshk sipas zgjedhjes suaj)
  • 1/4 filxhan vaj ulliri
  • 1 kokë qepë të purpurt
  • 4-5 thelpinj hudhër
  • një grusht domate qershi
  • 2 lugë çaji kaperi
  • 1 lugë çaji rigon të tharë
  • 10-12 ullinj kalamata
  • 1 kanaçe qiqra
  • 2 lugë majdanoz të grirë hollë
  • kripë
  • piper
  • copa limoni (për servirje)

Përgatitja:

Në një tigan skuqim qepën e grirë hollë në vaj ulliri të nxehtë. Shtoni hudhrën e shtypur dhe skuqeni për një minutë tjetër. Më pas shtoni qiqrat e kulluara dhe përziejini. Shtoni domatet qershi të përgjysmuara, kaperin, ullinjtë e grirë, kripën, piperin dhe rigonin. Përziejini dhe gatuajeni për disa minuta. Kriposini dhe piperoni filetat e peshkut dhe i shtoni në tigan. Mbulojeni dhe ziejini në zjarr të ulët për rreth 12-15 minuta. Nëse peshku lëshon shumë lëngje, rrisni nxehtësinë në të lartë për 3 minutat e fundit. Gjatë servirjes, zbukurojeni me majdanoz dhe shërbejeni me feta limoni të freskët.

LEXO EDHE:

Back to top button