Receta e ditës: Lazanja me spinaq dhe kërpudha

Lazanja me spinaq pa dhjamë dhe kërpudha është krejtësisht kremoze dhe aq e shijshme sa do t'ju pëlqejë po aq sa receta origjinale.

Ne ju sugjerojmë një lasagna të ligët, aq të shijshme sa do të dëshironi ta bëni më shpesh. Në vend të përzierjes së mishit, aplikohet një mbushje kremoze me spinaq dhe rikota perimesh. Shtohen kërpudhat e grira dhe spërkaten me mocarela perimesh. Nëse nuk ju pëlqejnë perimet, nuk ka të keqe të përdorni djathë të zakonshëm dhe mocarela të vërtetë. Por për një drekë të vërtetë vegane, natyrisht, duhet përdorur djathë me bazë bimore.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 6 lëvozhga lazanja
  • 250 g kërpudha sipas dëshirës tuaj
  • 500 gr spinaq
  • 350 g rikota me perime ose mocarela
  • 1 kokë qepë
  • 1 thelpi hudhër
  • 1 lugë çaji kripë
  • ½ lugë çaji shafran i Indisë
  • ½ lugë çaji piper
  • vaj për tiganisje
  • ¼ filxhan qumësht soje (ose ujë)
  • 3-4 lugë ujë

Përgatitja:

Prisni qepën dhe më pas skuqeni në pak vaj. Kur qepa të zbutet, shtoni hudhrën e grirë. I trazojmë dhe i kaurdisim për pak kohë, më pas i shtojmë kërpudhat e grira. I trazojmë dhe më pas i ziejmë derisa lëngu të avullojë. Shtoni shafranin e Indisë, piper dhe kripë dhe përzieni përsëri. Ulni zjarrin, më pas shtoni gjysmën e spinaqit të grirë. Vendoseni kapakun dhe lëreni të gatuhet derisa spinaqi të jetë i butë. Shtoni pjesën tjetër të spinaqit të grirë, mbuloni tiganin dhe gatuajeni për 6-8 minuta.

Ndërkohë grijmë djathin dhe e shtojmë në përzierjen e spinaqit dhe kërpudhave. Përziejini derisa përbërësit të bashkohen dhe më pas hidhni qumështin e sojës. Përziejini dhe gatuajeni derisa të merrni një strukturë kremoze.

Hidhni ujë në një tigan, ngrohni derisa të vlojë, shtoni kripë sipas shijes dhe më pas shtoni lëkurat e lazanjave. Gatuani sipas udhëzimeve. Një pjesë të mbushjes kremoze me spinaq dhe kërpudha e shtrijmë në një enë rezistente ndaj zjarrit, më pas e mbulojmë me 2 fletë lazanja. Spërkatni pak mocarela të grirë. Lyejmë edhe pak mbushje me spinaq dhe kërpudha, spërkasim sërish me mocarela dhe vendosim 2 fletë lazanja. Spërkatni pak mocarela, më pas shtroni pak mbushje, spërkatni përsëri mocarelën dhe mbulojeni me fletë lazanja. Spërkateni sërish pak mocarela të grirë, lyeni mbushjen dhe shtoni sërish mocarelën. Mbulojini me fletët e mbetura të lazanjës, lyeni sërish pak mbushje, mocarela dhe mbulojeni me ujë.

I pjekim lazanjat e pastra në 180°C për rreth 30-40 minuta.

LEXO EDHE:

Back to top button