Për maraklitë e padurueshëm: Pulë e shpejtë dhe e shijshme me lakër të skuqur

Kjo pjatë është gati për vetëm gjysmë ore dhe nëse nuk keni lakër të bardhë, mund të përdorni edhe të kuqe.

Pula me lakër është ideale nëse dëshironi ushqime të lehta dhe të shijshme të bëra në një tigan. Nuk përmban gluten dhe përmban proteina dhe perime, dhe për shkak se është e skuqur në tigan është shumë e shijshme.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 680 g shkopinj pule (pa kocka dhe pa lëkurë)
  • Erëza (kripë, qepë pluhur, hudhër pluhur + piper i kuq)
  • 3 lugë vaj ulliri
  • 1 qepë mesatare (e prerë në kubikë)
  • 4 thelpinj hudhre
  • 2 lugë gjelle pure domate
  • 1 kokë mesatare lakër jeshile (e prerë në feta)
  • 2 karota mesatare (të grira trashë)
  • 180 ml lëng pule
  • 2 lugë çaji piper të kuq
  • kripë
  • piper
  • majdanoz i freskët (për dekorim)

Përgatitja:

Pritini pulën në copa të vogla. I rregulloni me bollëk me kripë, pluhur qepë, pluhur hudhre dhe piper të kuq.

Ngrohni vajin në një tigan të madh të thellë. Kur të nxehet, shtoni pulën dhe skuqeni për 6 minuta – ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë nga të dyja anët. Më pas shtoni hudhrën e shtypur dhe skuqeni për 2 minuta. Hidhni hudhrën për 30 sekonda dhe më pas hidhni purenë e domates.

Shtoni dhe trazoni fetat e lakrës për një ose dy minuta derisa të mbulohen dhe të thahen pak, më pas i përzieni fetat e karotave dhe në fund shtoni lëngun dhe erëzat. Lëreni të ziejë dhe zvogëloni nxehtësinë për të vazhduar zierjen, duke e përzier herë pas here, për rreth 10-15 minuta ose derisa lëngu të ketë avulluar.

Dekoroni me majdanoz dhe shijojeni!

LEXO EDHE:

Back to top button