Mish viçi me portokall dhe gështenjë – në një tortilla
Paprikashi i viçit me portokall dhe gështenjë është një kombinim fantastik i mishit, frutave dhe perimeve, i cili jep një shije të veçantë dhe bëhet në faza.

Mishi i viçit me portokall dhe gështenjë është një pjatë e pasur me përbërës dhe shije të ndryshme, ndaj është edhe një darkë perfekte dimri me shijen e ëmbël të gështenjave të kombinuara me kanellë dhe portokall. Shërbejeni me pure patatesh kremoze.
Përbërësit e nevojshëm:
- 1,5 kg biftekë viçi
- 200 gr pancete (prerë në kubikë)
- 5 lugë vaj ulliri
- 2 qepë (të copëtuara)
- 4 thelpinj hudhër (të copëtuara)
- 3 karota (të prera trashë)
- 2 shkopinj selino (të prera në feta)
- 1 portokall i madh
- 4 degëza të mëdha trumze
- 2 shkopinj kanelle
- 300 ml verë të kuqe
- 750 ml lëng mishi
- 5 lugë gjelle pure domate
- pak majdanoz (i grire)
- 250 gr gështenja të ziera
- kripë
- piper
- patate pure (për servirje)
- tortillat
Përgatitja:
Për këtë ushqim të shijshëm e viçit me portokall dhe gështenjë, ngrohni furrën në 140°C. I rregullojmë mishin me kripë dhe piper. Nxehni një tigan të madh në zjarr mesatar, shtoni pancetën dhe skuqeni për 2-3 minuta deri në kafe të artë. E heqim me lugë të prerë dhe e lëmë mënjanë. Shtoni 1 lugë vaj në tigan dhe, në tufa, skuqni mishin e viçit për 5 minuta deri në kafe të artë, duke shtuar më shumë vaj nëse është e nevojshme. Nxirreni dhe mbajeni mënjanë.
Në të njëjtin enë hedhim vajin e mbetur me qepën, hudhrën, karrotën, selinon dhe pak kripë e piper. Skuqini për 10 minuta. Qëroni 3 rripa lëvozhgë portokalli dhe shtoni në tas së bashku me viçin, pancetën, trumzën dhe kanellën. Hidhni verë dhe lëng mishi, shtoni 4 lugë pure domate dhe gatuajeni. Mbulojeni dhe vendoseni në furrë për 2 orë.
Ndërkohë grijmë imët lëvozhgën e mbetur të portokallit dhe e bashkojmë me majdanoz dhe pak kripë. Lërini të përzihen dhe të lëshojnë lëngje, për t’u përdorur në fund.
E heqim tavën nga furra, i përziejmë gështenjat dhe purenë e mbetur të domates, e mbulojmë dhe e kthejmë në furrë për 30 minuta të tjera. Shijoni, aromatizoni dhe më pas shërbejeni të spërkatur me një përzierje majdanozi dhe lëkure portokalli. E zbukurojmë me pure patatesh dhe e shërbejmë në tortilla.