Makarona me patëllxhanë për një darkë perfekte

Makaronat me patëllxhanë do t'ju ofrojnë një kënaqësi të shijshme pas një dite të ngarkuar dhe përgatiten shpejt.

Le të jemi të qartë në fillim: kjo nuk është një recetë italiane, edhe pse është me makarona.

Përbërësit e nevojshëm:
  • 300 gr ragu
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 qepë
  • 1 patëllxhan
  • 400 g salcë domate
  • një majë sheqer
  • një grusht gjethe borziloku
  • 200 g djathë
Përgatitja:

Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit. Mos i zieni më shumë se koha e treguar dhe në asnjë rrethanë mos i vendosni në ujë të ftohtë në fund. Ngrohni vajin në një tigan, më pas skuqni butësisht qepën për rreth 5 minuta derisa të jetë e butë. Shtoni patëllxhanë të prerë në kubikë, skuqeni edhe për 3 minuta, më pas shtoni salcën e domates dhe sheqerin.

Lëreni të vlojë, skuqni për 5 minuta, më pas përzieni borzilokun dhe djathin. Në fund, shtoni ragathons dhe shërbejeni.

Në vend të ragatonit, mund të përdorni një lloj tjetër makaronash, për shembull fusilli ose pene.

LEXO EDHE:

Back to top button