Si të zvogëloni numrin e kalorive në ushqimet tuaja të preferuara?

Nëse dëshironi të reduktoni kaloritë në vaktet që përgatitni dhe megjithatë hani mirë, mund të filloni duke zëvendësuar kremin e gatimit me kos të thjeshtë.

Në vend të patateve ose makaronave, me mish të pjekur, të zier ose të zier, gjithmonë mund të përgatisni perime të ziera në avull. Më së miri është ta gatuani duke vendosur një enë të shpuar me perimet mbi tenxheren në të cilën zien uji. Ky lloj gatimi ruan lëndët ushqyese në perime dhe nuk grumbullon kalori të panevojshme si kur skuqet ose piqet me vaj.

Nëse ju pëlqen ushqimi i skuqur, ekziston gjithmonë mundësia që të njëjtin ushqim ta piqni në furrë. Përgatisni mishin ose perimet në të njëjtën mënyrë si për skuqje. Në tepsi vendosim letër furre dhe e pjekim mishin për rreth 25 minuta në temperaturë 180 gradë Celsius në furrë me ventilator ose në 200 gradë pa ventilator. Kini parasysh që jo të gjitha perimet janë të njëjta, kështu që patëllxhanët do t’i piqni për 15 minuta në 210 gradë.

Në sallatat e dimrit si franceze, majonezën mund ta zëvendësoni me të verdhat e vezëve të ziera të përziera me vaj ulliri, kos dhe një lugë çaji mustardë, e cila do t’i japë salcës së bërë në shtëpi një aromë pikante.

Biskotat, tërshëra dhe gatime të ngjashme mund të ëmbëlsohen me fruta të thata ose salcë hurme. Frutat e thata mund t’i lagni, t’i grini ose t’i përzieni dhe të mbushni me të petullat.

LEXO EDHE:

Back to top button