Si të hiqni pesticidet nga mollët në mënyrë efektive! Zbuloni këto truka të thjeshta për fruta më të pastra dhe më të shijshme

Ajo që shumica e konsumatorëve nuk e dinë është se mollët që blejmë në dyqane shpesh janë të mbuluara me një shtresë të hollë dylli.

Mollët janë një frut i preferuar që shpesh theksohet për përfitimet e tyre shëndetësore – ato janë të pasura me fibra, vitamina dhe antioksidantë që ndihmojnë në rritjen e imunitetit dhe përmirësimin e tretjes. Por me gjithë këto avantazhe, mollët janë edhe ndër frutat më të spërkatura në treg, të ekspozuara ndaj pesticideve të ndryshme gjatë kultivimit.

Ajo që shumica e konsumatorëve nuk e dinë është se mollët që blejmë në dyqane shpesh janë të mbuluara me një shtresë të hollë dylli. Kultivuesit e lyejnë frutin me dyll për të zgjatur freskinë e tij, por shumë njerëz habiten nga sasia e dyllit që mund të gjendet në sipërfaqen e tyre. Ky dyll, megjithëse shërben për ruajtjen e frutave, mund të shkaktojë shqetësim për disa, sepse është i vështirë për t’u hequr me larje të zakonshme.

Si të hiqni substancat e dëmshme?

Për të kontrolluar nëse mollët që keni blerë kanë një shtresë dylli, mund të bëni një eksperiment të thjeshtë në shtëpi. Hidhni disa mollë me ujë të vluar dhe lërini të qëndrojnë për pak kohë. Nëse mbulohen me dyll, së shpejti do të krijohet një shtresë në sipërfaqen e frutave që do të vërehet lehtë.

Për të hequr dyllin dhe pesticidet e mundshme, ekziston një metodë natyrale pastrimi që përfshin përbërës që shumica e njerëzve kanë në shtëpi – sodë buke, lëng limoni dhe ujë të vakët. Përziejini këta përbërës, zhytni një furçë dhëmbësh në tretësirë ​​dhe fërkoni me kujdes sipërfaqen e mollës. Në këtë mënyrë, fruti do të pastrohet më mirë, gjë që do t’ju lejojë të shijoni plotësisht lëndët ushqyese të tij.

Për shumë njerëz, kjo metodë e thjeshtë pastrimi ofron një ndjenjë të shtuar sigurie kur konsumojnë frutat e tyre të preferuar, pa frikën e kimikateve dhe dyllit të padëshiruar.

LEXO EDHE:

Back to top button