Dëshironi të ruani freskinë e bukës? Aplikoni këto këshilla të shkëlqyera dhe buka do të jetë e freskët dhe e butë si shpirt!
A e hedh gjithmonë bukën sepse është mykur dhe e fortë? Me këto truke, ju mund ta mbani bukën tuaj të freskët më gjatë dhe të kurseni para

Vendoseni në dy qese në vend të një. Fillimisht vendoseni bukën në një qese letre dhe më pas në një plastike. E para do të thithë lagështinë dhe e dyta do të kufizojë ekspozimin e bukës në ajër. Kjo do të parandalojë tharjen dhe ngurtësimin e tij.
Mos e lini më shumë se dy ditë në temperaturën e dhomës. Nëse dhoma është e lagësht, ka më shumë mundësi që buka të myket. Në këtë rast, ngrijeni sa është ende i freskët.
Mos e ekspozoni në rrezet e diellit direkte. Vendi më i mirë për të ruajtur bukën është kutia e bukës.
Ngrijeni bukën. Kjo funksionon mirë me bukën e prerë. Hani sa më shumë që të jetë e freskët dhe më pas vendoseni në frigorifer. Mund të ngrohni aq feta sa të duhen në toster. Vetëm dijeni se gjithmonë duhet ta ngrini bukën tuaj në vend që ta vendosni në frigorifer, pasi temperatura e frigoriferit tuaj në fakt do t’i përshpejtojë gjërat.
Në përgjithësi, llojet më të mëdha dhe më të dendura të bukës ruajnë freskinë më gjatë (mendoni bukën fshatare ose, për shembull, bukën e thartë).
Lagni leckën me ujë dhe mbështillni bukën. Kjo do të parandalojë që ajo të humbasë shumë lagështi.
Nëse nuk keni ndjekur udhëzimet dhe e keni lënë bukën të ngurtësohet, ka një truk tjetër për ta rikthyer në jetë.
Vendoseni bukën me disa shkopinj selino në një qese me zinxhir dhe lëreni për disa orë. Lagështia nga selino do ta gjallërojë bukën pa lënë një amëz të fortë dhe do të jetë sërish e ngrënshme!