Një klasik për të gjitha shijet: Satarash i shijshëm me kunguj të njomë dhe mish viçi

Sattarash është një klasik i preferuar në shumë familje, dhe versioni i tij me kungull i njomë dhe viçi sjell një pije freskuese që do t'ju kënaqë.

E pasur me perime, plot shije dhe e shpejtë në përgatitje, kjo recetë është ideale për çdo ditë. Në kombinim me erëzat aromatike do të merrni një pjatë që do të filloni ta përgatisni shpesh.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 200 gr kungull i njomë
  • 300 gr speca të freskët
  • 1 kokë qepë të kuqe
  • 600 g mish viçi
  • 3 lugë vaj
  • 1 lugë gjelle gjalpë
  • 1 lugë gjelle kripë
  • ½ lugë çaji spec i kuq
  • 1 lugë gjelle përzierje erëzash perimesh

Përgatitja:

Pritini mishin dhe perimet në kubikë. Gatuani në zjarr të ulët dhe shtoni kripë dhe piper. Shtoni përzierjen e erëzave, më pas ziejini për rreth 40 minuta në zjarr të ulët. Kur gjella të jetë gati, shërbejeni në një enë të thellë dhe zbukurojeni me barishte të freskëta sipas dëshirës tuaj.

LEXO EDHE:

Back to top button