Disa gjëra që nuk duhet t’i dini: Ja si bëhet doner qebapi (VIDEO)

Disa gjëra që nuk duhet t'i dini: Ja si bëhet doner qebapi (VIDEO)

Çdo recetë e mirë ka sekretin e saj dhe pasi u zbulua sekreti i doner qebapit, shumë njerëz deklaruan se nuk do ta hanë më. Për të tjerët, mënyra e përgatitjes nuk ndikon në faktin se ende u pëlqen shija përfundimtare, ndërsa ka nga ata që besojnë se nuk do të hanin asgjë nëse do të dinin se si përgatitej.

Doner qebapi është një ushqim i shpejtë që ka pushtuar lehtësisht njerëzit në mbarë botën dhe e ka vendosur Turqinë në mesin e vendeve specialitetet e të cilave mund të gjenden kudo. Kështu gjeti rrugën kjo pjatë në Britaninë e Madhe dhe siç e shihni, doner qebapi është pjata e preferuar e britanikëve pas pirjes së alkoolit, ose më saktë pas një nate daljeje. Duke e ngrënë ashtu, pakkush e pyeti veten se çfarë lloj mishi kishte në këtë vakt të shijshëm. Tani është zbuluar.

Kanali YouTube Together TV, i cili publikon serialin e Channel 4 Food Unwrapped, zbulon misteret, sekretet dhe mitet pas ushqimit nga e gjithë bota. Këtë herë ata kanë publikuar një video për detajet e përgatitjes së doner qebapit të specialitetit turk që shumë e duan.

Tregon qartë se mishi për doner qebapin merret nga mishi i mbetur i qengjit që është bluar dhe më pas i shtohet proteina e sojës me teksturë dhe një përzierje e qepës së grirë dhe kripës. Kripa është e nevojshme, shpjegon fabrika, sepse parandalon që mishi të copëtohet dhe të griset kur më vonë pritet në shirita nga heshtja.

Pas përpunimit, mishi renditet në një hell dhe në mes hollohet lëkura e qengjit, e cila shërben për të kombinuar më mirë gjithçka. Pas formësimit përfundimtar, produkti i papërpunuar dërgohet në pikat e ushqimit të shpejtë.

Në fund të prodhimit, mishi i doner qebapit përmban 85 për qind të qengjit, ndërsa 15 për qind e mbetur përbëhet nga aditivët e lartpërmendur. Është e rëndësishme të theksohet se kjo vlen vetëm për qebapët doner, ndërsa llojet e tjera të qebapëve mund të ndryshojnë në origjinën e mishit. Kështu, në një qebap mund të gjeni mish viçi, pule, derri dhe gomari.

Pas publikimit të videos, një sërë personash komentuan se nuk do të hanin më qebap dhe kishte nga ata që nuk e kishin problem.

– Kur pengoheni në shtëpi në orën katër të mëngjesit të së shtunës ose të së dielës, nuk ju intereson se çfarë ka në të. Nëse jeni ende në gjendje të pyesni se çfarë ka në të, nuk jeni mjaftueshëm të dehur për ta shijuar atë – shkruan një nga komentet.

 

LEXO EDHE:

Back to top button