Një nutricioniste tregon pse magnezi është i rëndësishëm dhe në cilat ushqime gjendet

Një nutricioniste tregon pse magnezi është i rëndësishëm dhe në cilat ushqime gjendet

MAGNEZIumi është një mineral i rëndësishëm sepse ndihmon në parandalimin e sëmundjeve dhe është i dobishëm për sistemin nervor, kockat, dhëmbët dhe muskujt. Nutricionisti Dr. Pamela Mason theksoi se ky mineral mund të merret lehtësisht përmes dietës, por mund të merret edhe si suplement ushqimor.

Dr. Mason thekson, “Magnezi është i nevojshëm për të krijuar më shumë se 300 enzima në trup që çlirojnë energji nga ushqimi. Është gjithashtu vendimtar për sistemin nervor, funksionin e muskujve, kockat dhe dhëmbët e shëndetshëm, ekuilibrin e elektroliteve dhe sintezën e proteinave.” Nutricionisti thekson rëndësinë e magnezit, duke cituar një studim australian që e lidh atë me një rrezik të reduktuar të dëmtimit të ADN-së.

Hulumtimet nga Universiteti i Australisë Jugore kanë lidhur magnezin e ulët me nivelet e larta të homocisteinës, një aminoacid që dëmton gjenet dhe rrit rrezikun e sëmundjeve të Alzheimerit dhe Parkinsonit, kancerit dhe diabetit, raporton Daily Express.

Si të rrisni marrjen e magnezit?

Konsumimi i rregullt i ushqimeve të pasura me magnez mund të ndihmojë në ruajtjen e niveleve optimale të magnezit në trup. Ato përfshijnë:

  • Perime me gjethe jeshile
  • Drithërat e plota
  • Fasule dhe bishtajore
  • Mish viçi dhe pule
  • Arra dhe fara
  • Çokollatë e zezë me një përmbajtje të lartë kakao

LEXO EDHE:

Back to top button