Edhe pse duken fare të pastra: Gjërat që duhen shmangur në një dhomë hoteli

Edhe pse dhomat e hotelit duken të panjolla, disa sende nuk janë aq të pastra sa duken dhe është mirë të mos i prekni.

Sipas hulumtimit nga TravelMatha , dhoma mesatare e hotelit mund të jetë më e ndotur se shtëpia mesatare, aeroplani apo edhe shkolla. Nëse planifikoni të qëndroni në një hotel gjatë udhëtimit tuaj, sigurohuni t’u kushtoni vëmendje këtyre 5 artikujve.

Batanije dhe jastëkë dekorativë

Ndërsa rrobat lahen midis qëndrimeve të mysafirëve, mbulesat dhe jastëkët dekorativë shpesh nuk lahen për javë të tëra. Shumë hotele i pastrojnë ato vetëm kur shfaqin njolla ose aroma të dukshme, të cilat mund të kenë grumbulluar miliona qeliza të vdekura të lëkurës, pështymë të tharë dhe lëngje trupore. Për të reduktuar ekspozimin ndaj baktereve, hiqni dekorimet nga shtrati, përdorni një sprej dezinfektues në sipërfaqet e pëlhurës.

Kufje telefonike dhe telekomandë

Para se të ndizni televizorin, është më mirë ta pastroni me një pecetë antibakteriale. Sipërfaqet e dhomave të hotelit që janë shumë të ndjeshme ndaj prekjes mund të përmbajnë viruse të ftohjes dhe gripit, E. coli, madje edhe gjurmë feçesh.

Banjo

Edhe pse mirëmbahen rregullisht, banjat e dhomave të hotelit mund të jenë baza për baktere dhe viruse. Një dush në një dhomë hoteli mund të ketë më shumë baktere në sipërfaqen e tij sesa një tualet, sepse ky i fundit mirëmbahet rregullisht.

Më së miri do të ishte të pastroni kokën e dushit me peceta dezinfektuese ose një produkt përpara se ta përdorni. Ju gjithashtu mund të derdhni ujë të nxehtë për të larë bakteret përpara se të filloni të bëni dush.

Tabaka akulli

Shumë të ftuar përdorin tabakatë e akullit për qëllime shumë më pak të shijshme – si kontejnerë të improvizuar të vjellave pas një nate të egër. Për të qenë të sigurt, kërkoni një qese plastike përpara se të mbushni kovën me akull ose zgjidhni akull të paketuar paraprakisht nga bari i hotelit.

Makina kafeje

Një aparat kafeje në një dhomë hoteli duket si një pajisje praktike, por nuk është saktësisht zgjidhja më e mirë. Nëse nuk mirëmbahen rregullisht, llumi i kafesë mund të bëhet bajat dhe mjedisi i lagësht brenda makinës do të jetë terreni i përsosur për rritjen e baktereve.

Pa pastrim të rregullt të thellë të rezervuarit të ujit dhe përbërësve të brendshëm, filxhani i kafesë në mëngjes mund të vijë me një dozë të padëshiruar bakteresh. Në vend të kësaj, porosisni një kafe në bar.

LEXO EDHE:

Back to top button