Jep një ndjenjë më të gjatë të ngopjes: Ushqimet që ndihmojnë në humbjen e peshës
Zakonisht kur bëhet fjalë për vendosjen e objektivave të fitnesit, shumë synojnë humbjen e peshës. Megjithatë, megjithëse mund të tingëllojë e thjeshtë, shumë njerëz në fakt e dinë se humbja e peshës është një proces i vështirë.

Njerëzit janë të vetëdijshëm se dy faktorët më të rëndësishëm për të humbur peshë janë ushqimi i duhur dhe aktiviteti i rregullt fizik. Në përgjithësi, nëse hani më pak dhe ushtroni më shumë, do t’i afroheni peshës suaj ideale.
Ndërsa kjo mund t’ju bëjë të ndiheni sikur duhet të shkurtoni çdo gjë që hani, një ekspert këshillon se disa ushqime mund të ndihmojnë në humbjen e peshës, sepse ato ju bëjnë të ndiheni më të ngopur për më gjatë.
Nutricionisti dhe trajneri personal Luke Hannah ka zbuluar 9 ushqime që mund t’ju ndihmojnë të humbni yndyrën, duke përfshirë një që mund t’ju habisë.
Është e rëndësishme të theksohet se vetëm këto ushqime nuk do të çojnë drejtpërdrejt në humbje peshe, por përkundrazi do t’ju japin një ndjenjë më të gjatë të ngopjes, që do të thotë se nuk keni nevojë të hani më shumë gjatë ditës.
Prandaj, duhet të përfshini në dietën tuaj: peshk të bardhë, tërshërë, pulë, kos grek, kokoshka, fruta, makarona me drithëra integrale dhe perime fibroze si brokoli, karotat dhe lulelakra.
Megjithatë, ai rekomandoi edhe konsumimin e patateve, ndonëse ky ushqim shmanget nga disa nutricionistë dhe trajnerë. Por është e rëndësishme të theksohet se si e përgatisni ka rëndësi sepse nuk është njësoj nëse e skuqni në vaj.
Këshilla e tij mbështetet nga një studim i publikuar në revistën European Journal of Clinical Nutrition, i cili analizoi ushqime të ndryshme për të krijuar një indeks të ngopjes, ose për të përcaktuar se sa të ngopur do t’ju lënë pas ngrënies.
Buka e bardhë u përdor si bazë për vlerësimet, ku shumica e ushqimeve kishin vlerësime të barabarta ose më të larta për sa i përket ngopjes. Është zbuluar se patatet kanë indeksin më të lartë të ngopjes. Autorët e studimit deklaruan se indeksi më i lartë i ngopjes ishte për patatet e ziera, i cili ishte shtatë herë më i lartë se indeksi më i ulët i ngopjes së brioshëve.