Karakteristikat e grupeve të gjakut – pikat e forta dhe të dobëta
Karakteristikat e grupeve të gjakut - pikat e forta dhe të dobëta

Grupi i gjakut zero
Përparësitë e njerëzve me grup gjaku zero: sistem i fortë tretës, sistem i fortë imunitar, mbrojtje natyrale kundër infeksioneve, metabolizëm efikas.
Dobësitë: intoleranca ndaj dietës së re dhe kushteve të reja mjedisore. Për shkak të mbiaktivitetit të sistemit imunitar, ai mund të sulmojë veten.
Rreziqet: çrregullime të koagulimit, sëmundje inflamatore, inflamacion të kyçeve, ulje e funksionit të tiroides, ulçera, alergji.
Suplemente dietike: vitamina B dhe K, kalcium, jod, jamball, alga deti.
Grupi i gjakut A
Pikat e forta: përshtatet mirë me dietën e ndryshuar dhe kushtet e reja mjedisore. Metabolizon lehtësisht lëndët ushqyese.
Pikat e dobëta: sistemi tretës i ndjeshëm; sistemi imunitar i prekshëm – i hapur ndaj infeksioneve.
Rreziqet: sëmundjet e zemrës, kanceri, anemia, sëmundjet e mëlçisë dhe fshikëzës së tëmthit, diabeti i tipit 1.
Suplemente dietike: vitamina B, C dhe E, acid folik, echinacea, quercetin.
Grupi i gjakut B
Përparësitë: sistem i fortë imunitar, përshtatshmëri ndaj mjedisit të ri dhe dietë të re, sistem nervor i ekuilibruar.
Pikat e dobëta: ndjeshmëria ndaj sëmundjeve autoimune dhe infeksioneve të rralla virale.
Rreziqet: diabeti i tipit 1, lodhje kronike, sëmundje autoimune (lupus, sklerozë të shumëfishtë…).
Suplemente dietike: magnez, xhinko, lecithin, jamball.
Grupi i gjakut AB
Përparësitë: përshtatet mirë me kushtet moderne. Një sistem imunitar shumë tolerant, duke kombinuar avantazhet e grupeve të gjakut A dhe B.
Pikat e dobëta: sistemi tretës i ndjeshëm. Një sistem imunitar tepër tolerant mund të jetë i hapur ndaj infeksioneve. Reagon negativisht si ndaj rrethanave të tipit A dhe atij B.
Rreziqet: sëmundje të zemrës, kancer, anemi.
Suplemente dietike: vitaminë C, selen, zink (të dy mineralet duhet të përdoren me kujdes, me konsultim paraprak me mjekun!)