A e dini kush është Gjerasim Qiriazi

A e dini kush është Gjerasim Qiriazi

Më 18 tetor 1861 në Manastir lindi Gjerasim Qiriazi, një pedagog, ligjërues dhe publicist i mirënjohur shqiptar.

Së bashku me motrat e tij, Sevastin dhe Parashqevin, ai hapi shkollën e parë shqipe për vajza në Korçë, si dhe krijoi dhe drejtoi shoqërinë patriotike Vllazëria.

Për aktivitetet e tij patriotike, ai u persekutua nga osmanët.

LEXO EDHE:

Back to top button