A e dini se çfarë do të thotë shenja TIR në kamion..?

A e dini se çfarë do të thotë shenja TIR në kamion..?

Ekzistojnë tri shkronja në pjesën e përparme dhe të pasme të shumë kamionëve që paraqesin një “mister” për shumë automobilistë: Çfarë përfaqëson TIR? Dhe çfarë do të thotë kjo shkurtesë?
“Të tre shkronjat qëndrojnë pas termit francez ‘Transport Internationaux Routiers’, që do të thotë diçka si ‘Transport rrugor ndërkombëtar’”, thotë Thorsten Peter nga organizata ekspert KÜS.

TIR është një procedurë tranziti doganor.

Shenja përkatëse blu është e detyrueshme në udhëtimet e gjata nëse mallrat importohen përkohësisht në një vend tjetër ose transportohen përmes këtij vendi duke përdorur procedurën TIR.

Kafshët gjithashtu mund të transportohen duke përdorur procedurën TIR.

Procedura TIR praktikohet në rreth 60 vende, duke përfshirë të gjithë BE-në.

Ka specifikime precize për natyrën e shenjës. Tabela duhet të jetë e matur 25 cm me 40 cm. Shkronjat e bardha me shkronja latine duhet të jenë të larta 20 cm.

LEXO EDHE:

Back to top button