A konsumon ngrohësi i ujit më shumë energji elektrike kur është i ndezur apo me ndërprerje?

Përveç kursimeve, është çështja e kohëzgjatjes së “jetës” së bojlerit, por në fund e gjithë kjo na çon në të njëjtin rezultat, dhe ai është një portofol më i hollë. Forumet e internetit janë plot me këshilla, dhe disa janë dhënë nga mjeshtra, kështu që ne ndajmë disa nga rekomandimet e tyre.

Nëse shtëpia banohet nga një person i vetëm ose një çift i martuar, është mirë të ndizni ngrohësin e ujit sipas nevojës, ndërsa energjia elektrike është e lirë. Nëse është një familje e madhe, do të kurseni më shumë nëse ngrohësi i ujit është gjithmonë i ndezur. Varet edhe nga fakti nëse uji i bojlerit përdoret vetëm për dush apo për kuzhinë, kështu që nëse i gjithë uji i nxehtë në shtëpi vjen nga e njëjta pajisje, është mirë ta mbani atë të ndezur.

Sa i përket vendosjes, rregulli është që mesatarja e artë është alternativa më e mirë, kështu që duhet të jetë ose mesatare ose në një temperaturë prej 55 gradë. Momenti kur ngrohësi i ujit duhet të jetë gjithmonë i fikur është kur jeni duke bërë banjë.

“Shumica prej nesh nuk kanë menduar kurrë të lahen me ngrohës uji derisa dikush të lëndohet. A është e mundur të merrni një goditje elektrike nga kaldaja? “Shërbimi i rregullt i bojlerit siguron që të mos ketë goditje elektrike”, tha një mjeshtër.

LEXO EDHE:

Back to top button