Ajo paditi Google për diskriminim seksual dhe ata i detyrohen miliona

Një juri e gjykatës amerikane e shpalli Google fajtor për diskriminim seksual dhe e urdhëroi kompaninë t'i paguante 1.1 milion dollarë CEO të Google Cloud Ulku Rowe.

Padia e saj pretendon se Google u ka paguar rroga më të larta grupeve meshkuj më pak me përvojë dhe më vonë refuzoi ta promovonte atë në shenjë hakmarrjeje për ankesën e saj, brenda dhe më vonë në gjykatë.

“Bloomberg” raporton se juria vendosi që Google i detyrohet asaj si dëme ndëshkuese, ashtu edhe dhimbje dhe vuajtje.

Megjithatë, juria thuhet se zbuloi se ndërsa Google e trajtoi Rowe “ndryshe nga punonjësit e tjerë për shkak të gjinisë së saj”, Rowe nuk arriti të provonte se kompania shkeli ligjin e Nju Jorkut duke e paguar atë më pak se dy nga kolegët e saj.

Rowe tha para gjyqit se koha e saj në Google u karakterizua nga paga e padrejtë dhe trajtim i padrejtë bazuar në gjininë e saj.

Ajo deklaroi se pasi kompania e refuzoi për avancim në pozitën e zëvendëspresidentes, ajo pozitë iu dha një burri që nuk kishte aplikuar fare dhe as nuk ishte i kualifikuar. Ajo shtoi se pasi paraqiti një ankesë, kompania i refuzoi sërish një promovim të ngjashëm.

LEXO EDHE:

Back to top button