Ambasadorët e NATO-s mblidhen sot me kërkesë të Polonisë

Ambasadorët e NATO-s mblidhen sot me kërkesë të Polonisë

Ambasadorët e NATO-s do të takohen sot me kërkesë të Polonisë mbi bazën e Nenit 4 të aleancës, kanë thënë për Reuters-in dy diplomatë evropianë. Një nga diplomatët tha se NATO-ja do të veprojë me kujdes dhe nevojitet kohë për të verifikuar se si ndodhi saktësisht incidenti.

Nëse ndodh kështu, do të konfirmonte konsensusin midis një numri ekspertësh të cilët sugjeruan se nuk ka gjasa që aleanca të zgjedhë të përdorë Nenin 5 – i cili ka të ngjarë të përfshijë një sulm të drejtpërdrejtë ushtarak hakmarrës ndaj Rusisë, dhe një përshkallëzim dhe zgjerim të madh të konfliktit, raporton “SkyNews”.

LEXO EDHE:

Back to top button