Amerikani që kaloi 38 vite burg për një vrasje që nuk e kishte bërë asnjëherë!

Një burrë që kaloi gati 40 vjet burg në SHBA për një vrasje të dyshuar është liruar pasi testet e ADN-së treguan se ai ishte i pafajshëm.

Maurice Hastings, tani 69 vjeç, kaloi më shumë se 38 vjet në një burg në Kaliforni për vrasjen e vitit 1983 dhe dy tentativa për vrasje të Roberta Weidermeier, raportuan mediat amerikane.

Prokurori i Qarkut të Los Anxhelosit, George Gascon njoftoi se dënimi për vrasjen e vitit 1988 ishte rrëzuar dhe se Hastings ishte liruar nga burgu.

“Ajo që ndodhi me Hastings është një padrejtësi e tmerrshme. “Sistemi gjyqësor nuk është i përsosur dhe kur mësojmë për prova të reja që na bëjnë të humbasim besimin në vendimin, është detyra jonë të veprojmë shpejt,” tha Gascon.

Hastings, i cili gjithmonë ka ruajtur pafajësinë e tij, tha në konferencën për shtyp se donte të shijonte jetën e tij dhe të vazhdonte më tej.

“Nuk do të tregoj gishtin. “Unë nuk po qëndroj këtu si një njeri i hidhur,” tha ai.

Për të vërtetuar pafajësinë e tij, ai kërkoi një analizë të ADN-së në vitin 2000, por fillimisht kjo kërkesë u refuzua.

Në qershor të këtij viti, provat e ADN-së nga vrasja e vitit 1983 u gjetën që përputheshin me një burrë që vdiq në vitin 2020 ndërsa ishte në burg për një rast të veçantë rrëmbimi dhe përdhunimi, tha zyra e prokurorit të qarkut.

LEXO EDHE:

Back to top button