Apple ka vendosur të tarifojë automatikisht përdoruesit një tarifë të rritur abonimi, edhe pa leje.

Në fillim të këtij viti, Apple testoi një veçori të re që do t’i lejonte zhvilluesit të ngarkonin çmime të rritura përmes abonimeve automatikisht të rinovueshme. Edhe pse ky program ishte i kufizuar për zhvillues të zgjedhur, kompania tani po i prezanton këto ndryshime për të gjithë, me disa kufizime.

Aktualisht, kur zhvilluesi ngre çmimin, përdoruesit duhet të konfirmojnë se do të vazhdojnë të paguajnë abonimin, përndryshe ai anulohet automatikisht. Me përditësimin e ri të dyqanit, klientët ende do të njoftohen, por çmimet e rritura do të tarifohen pa lejen e përdoruesit.

Sipas kompanisë, në faqen e saj për zhvilluesit e Apple, do të ketë kufizime të caktuara për të parandaluar abuzimin me këtë funksion. Për shembull, zhvilluesit do të jenë në gjendje të rrisin çmimin vetëm një herë në vit.

Kufizime të tjera përfshijnë një rritje maksimale prej 5 dollarë në muaj dhe 50 dollarë në vit. Në situata të tilla, Apple do të njoftojë përdoruesit për çmimin e ri përmes emailit, njoftimeve dhe sinjalizimeve në vetë aplikacionin. Përdoruesit do të kenë gjithashtu akses të lehtë në opsionin për t’u çregjistruar nëse dëshirojnë.

Nëse çmimi i abonimit rritet mbi kufirin maksimal, përdoruesit do të duhet të ri-abonohen. Për përdoruesit që nuk e bëjnë këtë, abonimi nuk do të rinovohet në periudhën e ardhshme të faturimit.

“Abonimi i rinovimit automatik është një mënyrë e shkëlqyer për t’u dhënë njerëzve akses në përmbajtjen, shërbimet ose veçoritë e përparuara në aplikacionin tuaj. Apple vazhdon të japë një shembull të transparencës dhe e bën më të lehtë për abonentët të rishikojnë, anulojnë ose menaxhojnë abonimet e tyre. “Qasja jonë gjithëpërfshirëse përfshin dërgimin e emaileve, njoftimeve dhe sinjalizimeve në aplikacion për të informuar abonentët për ndryshimet e ardhshme dhe mënyrat se si mund të menaxhojnë abonimet e tyre ose t’i anulojnë nëse dëshirojnë,” tha zhvilluesi në një deklaratë.

LEXO EDHE:

Back to top button