Ata duan të zëvendësojnë infermierët me inteligjencë artificiale: Një kompani pretendon të gjejë një zgjidhje për krizën shëndetësore në botë

Ata duan të zëvendësojnë infermierët me inteligjencë artificiale: Një kompani pretendon të gjejë një zgjidhje për krizën shëndetësore në botë

Kompania Hippocrates Artificial Intelligence dëshiron t’i ofrojë botës një zëvendësim për infermierët me “agjentë” të inteligjencës artificiale dhe për këtë qëllim do të punojë me Nvidia për të përdorur teknologjinë e tyre në zhvillim të “agjentit”.

Të hënën në Palo Alto, Nvidia dhe Hippocrates Artificial Intelligence njoftuan bashkëpunimin e tyre për të zhvilluar agjentë të kujdesit shëndetësor “të ndjeshëm” të AI që synojnë zëvendësimin e infermierëve dhe profesionistëve të tjerë të kujdesit shëndetësor. Hipokrati do të përdorë platformën Nvidia AI për të mësuar “agjentët” e saj.

Ndërveprimet zanore dhe përgjigjet e shpejta janë të rëndësishme që pacientët të krijojnë natyrshëm një lidhje emocionale, sipas kompanisë. Agjentët e kujdesit shëndetësor të kompanisë janë ndërtuar mbi një sërë modelesh gjuhësore të krijuara posaçërisht për kujdesin shëndetësor. Kompania pretendon se sistemet shëndetësore, kompanitë dixhitale të shëndetit dhe farmacistët përdorin agjentët e saj të kujdesit shëndetësor për të “rritur stafin e tyre njerëzor” dhe për të kryer detyra me rrezik të ulët dhe jo-diagnostike që përballen me pacientin përmes telefonit.

 

 

Sipas kompanisë, bota ka një mungesë prej 15 milionë punonjësish të kujdesit shëndetësor dhe sugjeron se “agjentët” me një model të gjerë gjuhësor janë e vetmja mënyrë për “zhvillim të shkallëzuar” për të mbyllur hendekun. Në faqen e tyre të internetit, Hipokrati krahason sa dollarë në orë paguajnë organizatat e kujdesit shëndetësor për infermierët dhe se “agjentët” e tyre të AI do të jenë vetëm një e dhjeta e çmimit që do të paguanin konsumatorët.
“Me AI gjeneruese, ndërveprimet me pacientët mund të jenë të pandërprera, të personalizuara dhe biseduese – por për të pasur ndikimin e dëshiruar, shpejtësia e përgjigjeve duhet të jetë tepër e shpejtë.”

 

 

Me zhvillimin e numrit të madh të modeleve gjuhësore që mund të arrijë softueri për sintezën e të folurit dhe për njohjen e të folurit, teknologjia e Nvidia është çelësi për arritjen e kësaj shpejtësie dhe rrjedhshmërie. “Ne po punojmë me Nvidia për të vazhduar të përsosim teknologjinë tonë dhe të përforcojmë ndikimin e punës sonë për të lehtësuar mungesat e personelit duke përmirësuar aksesin dhe rezultatet e pacientëve,” tha Munjal Shah, bashkëthemelues dhe CEO i Inteligjencës Artificiale Hippocrates. , në deklaratën për shtyp. .

 

 

Hipokrati do të përdorë modelet Nvidia Riva për njohjen automatike të të folurit dhe përkthimin tekst-në-fjalë. Ai gjithashtu do të adaptojë modele për fushën mjekësore. Për më tepër, Hipokrati do të përdorë mikroshërbimet Nvidia NIM për të zbatuar modelet e AI.

 

LEXO EDHE:

Back to top button