Australianët menduan se panë një meteor, doli të ishte një raketë ruse

Australianët menduan se panë një meteor, doli të ishte një raketë ruse

Mbeturinat e ndezura u panë në qiellin e natës mbi Melburn mbrëmë, me shumë që shpërndanë foto dhe pamje në mediat sociale duke pyetur veten nëse mund të ishte një meteor. Fenomeni i dritës udhëtoi përgjatë malit Buller në Melburn dhe ishte në zjarr për gati një minutë përpara se të shpërbëhej në mbeturina që digjen.

“Një yll xhiruar mbi Melburn apo është një kometë?” shkroi një përdorues i X. “Nuk e di nëse është meteor, kometë apo mbeturina hapësinore”, ka shkruar një tjetër.

Ekspertët përcaktuan shpejt se ishin mbeturinat hapësinore që u dogjën për shkak të fërkimit kur goditën atmosferën me shpejtësi të madhe.

LEXO EDHE:

Back to top button