Banane të skuqura: Një truk indonezian për fruta të lëngshme me një shtresë krokante

Banane të skuqura: Një truk indonezian për fruta të lëngshme me një shtresë krokante

Pisang goreng është një ëmbëlsirë e njohur indoneziane që përkthehet në banane të skuqura. Bëhet fjalë për banane të pjekura dhe të ëmbla që zhyten në brumë dhe skuqen në vaj derisa të bëhen krokante dhe të artë.

Bërja e bananeve intensifikon shijen e këtij fruti tropikal dhe e bën atë edhe më të ëmbël, ndërsa buka është kontrasti perfekt krokant. Në brumë shtohen farat e susamit, gjë që i shton krisje më shumë kësaj ëmbëlsire.

Receta origjinale e pisang goreng përdor lloje të veçanta bananesh si saba ose latundan, të cilat janë më të ëmbla dhe më të shkurtra se bananet klasike dhe janë gjithashtu të shkëlqyera për gatim. Mund të shërbeni edhe banane të pjekura.

Përbërësit:

10 banane të qëruara ose 5 banane delli më të mëdha dhe të gjysmë të pjekura
200 ml ujë të ftohtë akull
100 g miell të bardhë
50 g miell orizi
2 lugë fara susami të bardhë
½ lugë çaji pluhur për pjekje
vaj vegjetal për skuqje
pak kripë

Përgatitja :

Ngrohni vajin në një tenxhere të thellë në 180 gradë Celsius.
Përgatitni përzierjen e bukës: përzieni orizin dhe miellin e bardhë me pluhurin për pjekje dhe pak kripë. Hidhni të gjitha së bashku me ujë akull dhe përzieni derisa të përftoni një përzierje pa gunga.
Shtoni farat e susamit në përzierje.
Zhytni bananet e qëruara në përzierje dhe më pas kalojini në vaj të nxehtë.
Skuqini bananet në vaj të thellë për rreth tre minuta, domethënë derisa të bëhen krokante dhe të marrin një ngjyrë të këndshme të artë.
I kalojmë në letër yndyre dhe më pas i shërbejmë. Ju bëftë mirë!

LEXO EDHE:

Back to top button