Besimtarët e krishterë sot festojnë Buzmin

Besimtarët e krishterë në mbarë botën sot festojnë Buzmin, e cila kremtohet një ditë para festës së Krishtlindjes.

Me këtë rast, besimtarët në Maqedoninë e Veriut tradicionalisht festën e Buzmit e kremtojnë duke u tubuar në tempujt e Kishës Ortodokse Maqedonase (KOM).

Edhe pse ka shumë tradita, rregulli i përgjithshëm është se festa e Buzmit dhe Krishtlindjet janë festë familjare dhe festohen në gjirin familjar. Besimtarët e festojnë këtë festë duke i uruar njëri-tjetrit paqe, lumturi, shëndet dhe prosperitet.

LEXO EDHE:

Back to top button