Biden u shtrin dorën republikanëve: Jam gati të punoj me ju, por nuk bëj kompromise

Biden u shtrin dorën republikanëve: Jam gati të punoj me ju, por nuk bëj kompromise

Presidenti Joe Biden sinjalizoi të mërkurën se si do të përpiqej të punonte me kundërshtarët nëse republikanët fitojnë Dhomën e Përfaqësuesve, por e bëri të qartë se ka disa çështje për të cilat ai nuk do të bëjë kompromis.

“Jam i përgatitur të punoj me kolegët e mi republikanë”, tha Biden.

“Populli amerikan e ka bërë të qartë, 

Biden tha se shpreson se do të vazhdojë të ketë bashkëpunim edhe për të ofruar ndihmë në Ukrainë.

“Në fushën e politikës së jashtme, shpresoj se do të vazhdojmë një qasje dypartiake të përballjes me agresionin rus në Ukrainë”, tha ai.

Biden gjithashtu përshkroi atë që ai nuk dëshiron të shohë të ndodhë.

“Unë nuk do të mbështes asnjë propozim republikan që do ta përkeqësojë inflacionin” dhe nuk do të largohem nga angazhimet historike që sapo morëm për të përballuar krizën klimatike”, theksoi Biden.

Fitimi i shumicës së Dhomës do t’u jepte republikanëve fuqinë për të vendosur axhendën në dhomë. Republikanët e Dhomës së Përfaqësuesve do të kishin gjithashtu fuqinë e thirrjes dhe kontrollin mbi komitetet e fuqishme  dhe ata e kanë bërë të qartë se do t’i bënin hetimet ndaj administratës Biden një prioritet kryesor.

Në frontin legjislativ, do të kishte disa çështje të politikave që duhen kaluar, si financimi i qeverisë, që do të testonin aftësinë e republikanëve dhe demokratëve për të punuar së bashku nëse Partia Republikane kontrollon Dhomën.

LEXO EDHE:

Back to top button