Binjakët kampion olimpik në xhudo, me 30 minuta diferencë!

Binjakët nga Japonia, Hifum Abe dhe Uta Abe, për vetëm 30 minuta diferencë, u shpallën kampion oimpik në displinën e xhudos në kuadër të Lojrave Olimpike në Tokio.

- Advertisements -

Uta e para arkëtoi medaljen e artë në kategorinë deri më 52 kg, pasi që në finale mundi francezen Anandin Bushar, pas kohës shtesë.

Vetëm 30 mnuta më vonë, Hifume siguroi medaljen e dytë të artë për familjën Abe. Në konkurencën deri më 66 kg, sportisti nga Japonia mundi gjeogjianin Vazha Margavellashvili, që të kompletojë momentin historik.

Asnjëherë më parë në historikun e Lojrave Olimpike verore, nuk ka ndodhur që në një ditë, binjakët të arkëtojnë 2 medalje të artë në disiplinat individuale.

LEXO EDHE:

Back to top button