Biskota kokosi me vetëm 4 përbërës dhe gati për 30 minuta
Biskotat e kokosit janë një ëmbëlsirë e butë dhe e lëngshme që kërkon vetëm 30 minuta dhe 4 përbërës për t'u përgatitur.

Origjina e tyre është nga Gjermania, ku quhen Kokosmakronen. Në disa versione të recetës popullore, shtohet salcë çokollate ose lëng limoni.
Përbërësit e nevojshëm:
- 250 g kokos
- 200 g sheqer
- 4 te bardha veze
- 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
Përgatitja:
Rrahim të bardhat e vezëve derisa të formohen maja të forta me mikser për 5 minuta. Më pas shtoni një lugë çaji ekstrakt vanilje dhe domaten. Shtoni gradualisht kokosin dhe sheqerin dhe vazhdoni ta rrahni.
Pasi ta keni rrahur mirë çdo gjë, masën mund ta hiqni me lugë dhe ta rregulloni në tepsi të shtruar me letër furre ose të përdorni një qese kremi me grykë të gjerë. Piqini biskotat për rreth 20 minuta në furrë të nxehur në 150 gradë. Kur të kenë marrë ngjyrë të artë i nxirrni nga furra dhe i lini të ftohen para se të vendosni t’i shërbeni.