Blinken: Putin nuk tregon shenja të interesimit për diplomacinë

“Uashingtoni nuk sheh shenja se Moska është e interesuar për bisedime për t’i dhënë fund luftës në Ukrainë”, tha sekretari amerikan i Shtetit, Anthony Blinken, duke deklaruar: “Është gjithmonë diplomaci e mirë nëse palët e përfshira, në këtë rast Rusia, janë të interesuara për diplomaci”. Dhe ajo që kemi parë, të paktën kohët e fundit, është pikërisht e kundërta”.

Sipas tij, presidenti rus Vladimir Putin ndryshoi taktikë pasi pësoi dështime në fushën e betejës. “Ai nuk mundi të fitonte në fushën e betejës, kështu që ai pranon se në thelb po e drejton zemërimin dhe zjarrin e tij ndaj civilëve ukrainas që po sulmojnë infrastrukturën energjetike, duke u përpjekur të fikin nxehtësinë dhe të fikin energjinë elektrike”. Kjo është ajo që po ndodh. Pra, nëse dhe derisa Putin të tregojë se në të vërtetë është i interesuar për diplomaci kuptimplote, ndoshta nuk do të shkojë askund”, tha Blinken.

LEXO EDHE:

Back to top button