Bota shpërdoron 19% të ushqimit, ndërsa 783 milionë njerëz vuajnë nga uria

Bota shpërdoron 19% të ushqimit, ndërsa 783 milionë njerëz vuajnë nga uria

Sipas një raporti të ri të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, në vitin 2022, rreth 19 për qind e ushqimit të prodhuar në nivel global, ose rreth 1.05 miliardë tonë metrikë, u shpërdoruan, ndërsa në të njëjtën kohë 783 milionë njerëz në mbarë botën po vuajnë nga uria.

Studiuesit analizuan të dhënat e vendit për familjet, shërbimin ushqimor dhe shitësit me pakicë. Ata zbuluan se çdo person harxhon rreth 79 kilogramë ushqim në vit, e barabartë me të paktën 1 miliard vakte të humbura çdo ditë në mbarë botën.

Raporti vjen në një kohë kur 783 milionë njerëz në mbarë  botën po përballen me urinë dhe shumë vende po përballen me kriza të thelluara ushqimore.

LEXO EDHE:

Back to top button