Breshka më e vjetër në botë mbushi 190 vjeç

Jonathan Breshka është të paktën 190 vjeç

Që nga shekulli i 19-të, Xhonatani ka jetuar në kopshtin e rezidencës së guvernatorit të Shën Helenës, një protektorat britanik në Afrikën Perëndimore. Megjithëse nuk ka të dhëna për lindjen e tij, Jonathan besohet të ketë lindur rreth vitit 1832. Gjatë jetës së tij, tetë monarkë ndryshuan në Britaninë e Madhe dhe dyzet presidentë në Amerikë.

“Për ne, Jonathan është një simbol i mbijetesës dhe këmbënguljes”, thotë veterineri Joe Hollins. “Megjithëse Jonathani nuk e di këtë, gjatë jetës së tij perandoritë u ngritën dhe ranë, sëmundjet vinin dhe shkonin, luftërat filluan dhe mbaruan në mbarë botën,” thotë Hollins.

Breshka ishte një dhuratë nga William Grey-Wilson, guvernator i ishullit nga 1890 deri në 1897. Mbi 30 guvernatorët kanë ndryshuar që atëherë dhe Jonathani jeton ende në kopshtin luksoz të rezidencës.

Sipas Librit të Rekordeve Guinness, Jonathan është të paktën 190 vjeç.

LEXO EDHE:

Back to top button