“Business Financing”: Aeroporti më i keq në botë ndodhet në Evropë – ka tarifë për përdorimin e tualetit…

“Business Financing” britanik, bazuar në anketimin e pasagjerëve, e shpalli aeroportin belg Charlot si më të keqin në botë.

usiness Financing ka renditur 20 aeroportet më të këqija ndërkombëtare për udhëtarët, dhe pothuajse gjysma e tyre janë në Evropë, duke përfshirë gjashtë në MB.

Asnjë nga 20 aeroportet më të këqij nuk ka një vlerësim mesatar më të lartë se 2 nga 10, dhe më i keqi është aeroporti në Belgjikë, i cili ka një vlerësim mesatar prej 1.20.

 

 

 

Një pasagjer deklaroi se Terminali 2 nuk përdoret pothuajse në këtë aeroport dhe se “të gjithë pasagjerët janë duke qëndruar si bagëti në portat shumë të vogla të Terminalit 1”.

Ai shtoi se hyrja është gjithmonë në të njëjtën kohë, nga portat e të cilave duhet të kalojnë edhe pasagjerët që kthehen nga një udhëtim, por ka edhe tarifë për të përdorur tualetin, gjë që nuk ndodh në aeroportet e tjera.

 

 

 

Aeroporti kohët e fundit prezantoi një sistem të ri të inteligjencës artificiale për të optimizuar efikasitetin dhe sigurinë e quajtur Monitorimi i Mjedisit dhe Lëvizjes për Aeroportet (EMMA).

Një studim nga Business Financing tregon se 14 nga 20 aeroportet kryesore ndërkombëtare për pasagjerë ndodhen në Azi dhe Lindjen e Mesme.

Pjesa tjetër janë në Evropë, përveç aeroportit të 19-të – Midway International në Çikago në SHBA, i cili ka një vlerësim mesatar prej 4.37 nga 10.

 

 

 

Nuk ka aeroporte kryesore në MB.

Aeroporti më i mirë i të gjithë Aeroportit Ndërkombëtar është Noi Bai në Hanoi në Vietnam. Pasagjerët i dhanë një vlerësim mesatar prej 6.80.

“Ky aeroport ka një sërë lehtësish të mahnitshme,” tha një pasagjer, duke shtuar se terminalet janë jashtëzakonisht të pastër dhe se njerëzit që punojnë në aeroporte janë shumë miqësorë.

“Një burim i shkëlqyer ushqimi është gjithashtu i disponueshëm,” thotë ai.

 

LEXO EDHE:

Back to top button