Çdo martesë kalon nëpër tre faza – në cilën prej tyre jeni?

Çdo martesë kalon nëpër tre faza - në cilën prej tyre jeni?

Secili prej nesh është një histori për veten tonë, me aspiratat, mendimet dhe sjelljet tona. Prandaj, çdo çift është i ndryshëm, veçanërisht çiftet e martuara.

Të gjithë ne e shikojmë institucionin e martesës me sy të ndryshëm. Dhe kjo është në rregull. Megjithatë, të gjithë çiftet kanë një gjë të përbashkët dhe këto janë tre fazat e martesës që kalojnë të gjithë.

Ndoshta përvoja juaj me të dashurin tuaj është e ndryshme nga ajo e miqve tuaj më të ngushtë, ndaj vështirësitë me të cilat përballeni janë të ndryshme, por ajo që kemi të përbashkët janë fazat që kalojmë në çift.

FAZA E PARË – Lumturia

Kur je i dashuruar, shikon gjithçka – nga i dashuri e deri te pjesa tjetër e botës – përmes syzeve rozë. Ju jeni në gjendje të injoroni plotësisht të metat dhe të shihni vetëm virtytet e partnerit tuaj. Ju shikoni vetëm atë që ju bën të ndiheni mirë dhe injoroni gjërat e këqija. Me fjalë të tjera, ju e pranoni çdo situatë në jetën bashkëshortore me një buzëqeshje në fytyrë dhe me siguri intimiteti juaj seksual është në kulmin e tij. Ju dhe partneri juaj punoni po aq shumë për ta bërë martesën tuaj të suksesshme dhe të lumtur. Ju gjithashtu përpiqeni të shmangni gjërat që do ta bënin partnerin tuaj të pakënaqur dhe ta lëndonin atë. Respekt, mbështetje dhe mosgjykim – gjithçka në listë. Ju e doni njëri-tjetrin pa kushte dhe gjithmonë vendosni nevojat e tjetrit para çdo gjëje tjetër. Lumturia e vërtetë.

FAZA E DYTË – Sfidë

Çiftet e kanë të vështirë të kuptojnë se faza e lumturisë duhet të përfundojë dikur. Me kalimin e kohës shfaqen forma paksa irrituese të sjelljes. Sa më gjatë të jesh i martuar, aq më shumë duhet të përballesh me gjëra të ndryshme dhe të flasësh për çështje më të mëdha. Ka një konflikt mendimesh për çështjen e rritjes së fëmijëve, parave, karrierës, lëvizjes. Papritur, dy partnerë konsensual kanë pika mosmarrëveshjeje. Dashuria e pakushtëzuar fillon të sulmohet nga ndjenjat e konfuzionit, zhgënjimit dhe zhgënjimit. Në vend që të përqendroheni në ngjashmëritë me partnerin, shihni vetëm dallimet dhe mangësitë e partnerit. Ju dëshironi që partneri juaj të jetë personi që mendonit se ishte më parë. Për herë të parë, ju filloni të përqendroheni në nevojat tuaja në vend që të përqendroheni vazhdimisht në të tijat.

FAZA E TRETË – Tërheqja emocionale

Në fazën e lumturisë, të gjithë duan ta bëjnë të lumtur partnerin e tyre. Në fazën e sfidës, ju jeni më të përqendruar në nevojat tuaja, duke e bërë më të vështirë kujdesin për nevojat emocionale të partnerit tuaj. Në fazën e tretë, ju jeni të përqendruar në veten tuaj dhe në – fitore. Në vend që t’i shihni veprimet e partnerit tuaj si marrëzi, ju i shihni gjithnjë e më shumë si të tilla. Duket gjithnjë e më e qartë se pakënaqësia, sarkazma dhe zemërimi nuk janë të përshtatshme për zgjidhjen e konflikteve, por shumica e njerëzve në martesë ende i përdorin ato. Pra, qëllimi është të fitojmë dhe të kemi të drejtë. Në këtë fazë, gjithçka që dëshironi është të shijoni fitoren. Ju mendoni se është e pamundur të zgjidhni mosmarrëveshjet që janë të pranishme dhe çdo përpjekje dhe dështim i ri do t’ju zhgënjejë edhe më shumë. Në vend që të vazhdoni në këtë rrugë të dhimbshme, ju zgjidhni tërheqjen emocionale. Edhe pse kjo është faza në të cilën martesat zakonisht dështojnë, një pjesë e mirë e tyre kujtojnë fazën e lumturisë dhe e tërheqin partnerin në anën e djathtë.

LEXO EDHE:

Back to top button