Çfarë do të ndodhë në trup nëse hamë vetëm peshk për një vit?
Autori dhe peshkatari Paul Greenberg vendosi të kontrollojë se sa të shëndetshëm janë me të vërtetë peshqit duke eksperimentuar në trupin e tij.

Për dokumentarin e tij, Paul vendosi të hajë vetëm produkte peshku për një vit dhe të testojë trupin e tij pas kësaj sfide.
Për një vit ai hante peshk për mëngjes, drekë dhe darkë. Ai thotë se nuk ka qenë një detyrë e lehtë, por, megjithatë, ka arritur ta fitojë këtë sfidë dhe pas një viti ka shkuar për provim.
Doli se rezultatet e tij ishin thuajse të pandryshuara, përveç se ai pati një rritje të presionit të gjakut ndërkohë.
Edhe pse rezultatet nuk ishin aq të këqija, Paul thotë se ai ndihej mirë dhe kishte shumë energji dhe gjatë atij viti nuk u sëmur kurrë ose nuk u ftoh.
Ekspertët mjekësorë më vonë u morën me hulumtimin e Paulit dhe arritën në përfundimin e mëposhtëm: Peshku nuk është i dëmshëm, por shumë i dobishëm për trupin, por vetëm kur konsumohet në sasi të moderuar.
Çdo gjë që është e tepruar tenton të rrezikojë gjendjen e organizmit.
Acidet omega-3, zinku, hekuri dhe mineralet dhe vitaminat e tjera në peshk janë thelbësore për një jetë të shëndetshme, por sasitë e vogla të merkurit janë një shenjë se nuk duhet të hani peshk shumë shpesh.
Masa perfekte është një ose dy herë në javë. Në këtë mënyrë do t’i siguroni trupit tuaj gjithçka që ju nevojitet dhe në sasitë e nevojshme.