Çfarë është “akrilamidi” që është gjetur në çipsat e një prodhuesi serb dhe sa i dëmshëm është

Çfarë është "akrilamidi" që është gjetur në çipsat e një prodhuesi serb dhe sa i dëmshëm është

Substanca kancerogjene akrilamid është gjetur në sasi më të madhe se sa e lejuar në patatinat e një prodhuesi serb, për shkak të së cilës kjo grumbull produktesh është dashur të tërhiqet nga shitja.

Svetlana Stanisic, ekspertja e nutricionit dhe nutricionistja Milka Raiçeviq ka zbuluar në emisionin e sotëm “Mëngjes” në TV Prva se cilat ushqime përmbajnë akrilamid dhe çfarë sasie është e dëmshme për shëndetin.

Stanisic fillimisht shpjegoi se çfarë është substanca akrilamide dhe sa e dëmshme është për njerëzit.

“Akrilamidi është një substancë që konsiderohet të jetë ndoshta kancerogjene, të paktën kështu kanë treguar studimet e kafshëve. Akrilamidi është i dëmshëm dhe mund të jetë neurotoksik. Veçanërisht nuk është i mirë për gratë shtatzëna dhe fëmijët e vegjël dhe më së shumti gjendet në ushqimet e skuqura me karbohidrate, domethënë në patatina, në patate të skuqura, patate të thekura, bukë të thekur, në biskota, një sasi shumë më e vogël në kafe. , por më së shumti në patate të skuqura dhe patate të skuqura”, tha Svetlana, ndërsa Raicevic shtoi se kishte shumë. që në këto patate të skuqura të diskutueshme, ose për shkak të vajit ose për shkak të vetë temperaturës së skuqjes.

LEXO EDHE:

Back to top button