Çfarë nuk duhet të bëni kurrë nëse përdorni ngrohës elektrik?

Çfarë nuk duhet të bëni kurrë nëse përdorni ngrohës elektrik?

Nëse po përdorni një ngrohës elektrik më të vogël për të ngrohur shtëpinë tuaj gjatë ditëve të dimrit që nuk janë shumë të ftohta, sigurohuni që të lexoni etiketat për paralajmërimet e mundshme të rrezikut ose këshillat e sigurisë specifike për atë model.

Këtu janë disa këshilla të dobishme që do të parandalojnë rrezikun e mundshëm në shtëpi.

Asnjëherë mos e lidhni ngrohësin elektrik në një kordon zgjatues, pasi mund të mbinxehet dhe të shkaktojë zjarr. Futeni direkt në një prizë muri në mënyrë që ngrohësi të jetë konsumatori i vetëm i lidhur.

Zhvendoseni ngrohësin të paktën tre metra larg çdo gjëje që digjet lehtë – gazeta, rroba, çarçafë…

Gjithmonë vendoseni ngrohësin elektrik në një sipërfaqe të sheshtë dhe të pastër, asnjëherë mbi një tapet ose mobilje.

Nëse mundeni, blini një ngrohës me një çelës sigurie që e fiket automatikisht nëse ju bie.

Është mirë që ngrohësin ta vendosni në një hapësirë ​​më të vogël si banjë ose në një zonë ku nuk lëvizin shumë njerëz, si për shembull dhoma gjumi. Nëse e vendosni në një dhomë ndenjeje ku lëvizin shumë njerëz, mund të jetë shumë e rrezikshme, veçanërisht nëse keni fëmijë të vegjël dhe kafshë shtëpiake.

Mbani mend gjithmonë një gjë – nëse largoheni nga shtëpia ose nga vendi i punës ku keni ngrohës të ndezur, ose dilni nga dhoma ku është ngrohësi për një kohë të gjatë, sigurohuni që ta fikni. Është vërtetuar se ngrohësit që kanë mbetur pa mbikëqyrje për një kohë të gjatë janë një nga shkaktarët kryesorë të zjarreve në shtëpi.

Image by Freepik

LEXO EDHE:

Back to top button