Çfarë veti mjekësore kanë shurupi dhe çaji i gjilpërës së pishës?

Mblidhni hala pishe në pyll, larg bllokimeve të trafikut dhe burimeve të tjera të ndotjes, në mënyrë që të shmangni kontaminimin e shurupit dhe të përdorni plotësisht të gjitha vetitë medicinale.

Gjilpërat e pishës janë njohur prej kohësh për vetitë e tyre shëruese. Përdoren në çaj ose shurup, i cili gjatë muajve të dimrit kontribuon në forcimin e imunitetit dhe pastron rrugët e frymëmarrjes, veçanërisht mushkëritë. Ato përmbajnë një pasuri të vërtetë të vitaminave dhe përbërjeve të dobishme, gjë që i bën ato ndihmë jashtëzakonisht efektive nga natyra.  

Ndër të tjera, gjilpërat e pishës përmbajnë pesë herë më shumë vitaminë C se një portokall, ato janë të bollshme me vitaminë A, vajra esencialë dhe antioksidantë si flavonoidet dhe taninet. Rrjedhimisht, ato nuk janë vetëm një mbështetje e rëndësishme imune, por edhe një mjet i shkëlqyer për detoksifikimin e trupit dhe mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ.

LEXO EDHE:

Back to top button