CIA më në fund zbulon se për çfarë përdoret zona 51

CIA më në fund zbulon se për çfarë përdoret zona 51

CIA ka zbuluar se për çfarë përdoret e ashtuquajtura “Zona 51”.

Është një faqe që ka testuar imagjinatën e njerëzve për dekada dhe vazhdon ta bëjë këtë. Pa dyshim, ka diçka tërheqëse në idenë e një lokacioni sekret dhe misterioz, dhe Zona 51 ka qenë shpesh një temë diskutimi si një UFO dhe vendndodhje aliene.

Madje disa njerëz nxituan në vendngjarje, por askush nuk arriti të hynte brenda.

Për çfarë përdoret në të vërtetë zona?

Është një objekt testimi i Forcave Ajrore të SHBA. Kur vendi u ble nga USAF në vitet 1950, testimi i avionit spiun U-2 u zhvillua atje. Është një avion që mund të operojë mbi 70,000 këmbë, në stratosferë.

Duke qenë se Zona 51 është një bazë e fshehtë e Forcave Ajrore, ndoshta nuk është çudi që ajo është bërë një pikë e nxehtë për “shikimet” e objekteve të paidentifikuara fluturuese. Në fakt, dokumentet e lëshuara në bazë të një kërkese të Ligjit për Lirinë e Informacionit në 2013 përmendnin një “U-2”.

Dokumentet thonë: “Testimi i U-2 në lartësi të madhe çoi në një efekt anësor të papritur – një rritje të madhe në raportet e objekteve fluturuese të paidentifikuara (UFO).

“Fluturimet U-2 dhe më vonë Oxcart përbënin më shumë se gjysmën e të gjitha raporteve të UFO-ve në fund të viteve 1950 dhe shumicën e viteve 1960,” shtoi raporti.

U-2 u bë një pajisje kyçe për mbledhjen e inteligjencës në Shtetet e Bashkuara gjatë Luftës së Ftohtë. Ai u përdor për të monitoruar Bashkimin Sovjetik, Kinën dhe Kubën. Avioni luajti një rol kyç gjatë krizës së raketave Kubane, kur Bashkimi Sovjetik vendosi raketa bërthamore në Kubë.

Konfigurimi i krahëve, i projektuar për fluturim në lartësi të madhe, do të thotë gjithashtu që avioni duhet të ndalet në mënyrë efektive në mënyrë që të ulet.

Por spekulimet për burrat e hapësirës nuk janë pa ndonjë bazë në realitet. Avioni operonte në lartësi aq të mëdha sa që pilotët duhej të mbanin kostume hapësinore të dizajnuara posaçërisht për t’i mbijetuar ndryshimit në atmosferë.

Epo, këtu është e vërteta, faqja u përdor për të testuar avionë eksperimentalë gjatë Luftës së Ftohtë, kur niveli më i lartë i fshehtësisë ishte një domosdoshmëri.

LEXO EDHE:

Back to top button