Cila është temperatura ideale që ushqimi të qëndrojë gjatë në frigoriferin tuaj?

Cila është temperatura ideale që ushqimi të qëndrojë gjatë në frigoriferin tuaj?

Nëse ushqimi juaj prishet më shpejt se zakonisht, shkaku mund të jetë një temperaturë e papërshtatshme në frigorifer dhe frigorifer – 4°C ose më e ulët rekomandohet për të parën, ndërsa temperatura ideale e ngrirjes është -18°C.

Gjetja e temperaturës optimale në frigoriferin tuaj është çelësi për të siguruar që prodhimet dhe mbetjet tuaja të zgjasin sa më gjatë. Në të njëjtën kohë, është një nga mënyrat më të lehta për të parandaluar sëmundjet që vijnë nga ushqimi duke konsumuar qumësht, vezë dhe produkte qumështi të skaduar. Temperatura ideale e frigoriferit është saktësisht ose nën 4°C dhe ngrirësi juaj duhet të jetë -18°C.

Megjithëse disa frigoriferë dhe ngrirës janë të pajisur me të gjitha llojet e aksesorëve, ata mund të mos kenë një termometër të integruar. Për fat të mirë, termometrat e pajisjeve janë përgjithësisht të lira dhe mund të gjenden në shumicën e dyqaneve të pajisjeve të kuzhinës, kështu që mund të kontrolloni lehtësisht temperaturën në pajisjen tuaj të kuzhinës.

Një tjetër gjë që mund të shkaktojë zhgënjim është ngrirja e ushqimit në frigorifer, e cila ndodh kur bën shumë ftohtë.

Për të zgjidhur këtë problem, kontrolloni cilësimet e temperaturës së frigoriferit. Prodhuesit rekomandojnë ta mbani atë në vendosjen më të ftohtë, që zakonisht është numri 5, por nëse ushqimi juaj ngrin, provoni ta reduktoni në 4.

Megjithëse ngrirja e duhur është një mënyrë e shkëlqyer për të ruajtur produkte të tilla si mishi, ajo ndikon në shijen, aromën, lëngshmërinë dhe ngjyrën sa më gjatë të jetë ngrirë ushqimi juaj.

Këshilla shtesë për ruajtjen e ushqimit në frigorifer përfshijnë hapjen e derës vetëm kur është e nevojshme, ndarjen e ushqimit për qarkullimin e duhur të ajrit dhe monitorimin e temperaturës.

Si ta organizoni sa më mirë frigoriferin?

LEXO EDHE:

Back to top button