Cilat manaferra janë më të mirat për shëndetin e zemrës?

Manaferrat janë të pasura me lëndë ushqyese që janë të dobishme për shëndetin kardiovaskular.

Kardiologu Dr. Satjit Busri thekson se manaferrat janë të pasura me antioksidantë si anthocyanin, acid ellagic dhe resveratrol, të cilët ndihmojnë në reduktimin e stresit oksidativ dhe inflamacionit, duke ulur potencialisht rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Antioksidantët në manaferrat mund të ndihmojnë në reduktimin e inflamacionit duke neutralizuar radikalet e lira të dëmshme dhe duke mbrojtur qelizat nga dëmtimi. Është inflamacioni dhe radikalet e lira që rrisin rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Kur bëhet fjalë për sasinë ditore të konsumit të manaferrave, kardiologët bien dakord që nuk duhet ta teproni, por rekomandojnë që ato të konsumohen të paktën tre herë në javë.

Edhe pse të gjitha llojet e manave janë shumë të shëndetshme, kardiologët kanë veçuar manaferrat si opsionin më të mirë, sepse ato kanë përmbajtjen më të lartë të fibrave dhe antioksidantëve.

Si zgjedhjen e dytë më të mirë, ata veçojnë boronicat, të cilat janë manaferrat e preferuara të shumë njerëzve. Boronicat janë një zgjedhje e shkëlqyer për shkak të niveleve të larta të antioksidantëve dhe potencialit për të përmirësuar shëndetin e zemrës duke ulur presionin e gjakut dhe nivelet e kolesterolit.

LEXO EDHE:

Back to top button