Cilat qytete të njohura evropiane do të vendosin taksa turistike në 2023?

Udhëtimi është një nga dhuratat më të mira që mund t’i bëjmë vetes dhe të tjerëve. A është ndonjë nga këto qytete në listën tuaj të kovave të udhëtimit?

Venecia, Valencia dhe Barcelona do të vendosin taksa të reja turistike në vitin 2023, një lëvizje që disa organizata turistike paralajmërojnë se mund të dëmtojë industrinë e turizmit.

Vendosja e taksës turistike është një përpjekje për të kufizuar “turizmin e tepruar”, raporton Euroactiv.

Tarifa e Sistemit Evropian të Informacionit dhe Autorizimit të Udhëtimit ( ETIAS ) do të zbatohet për ata që vizitojnë zonën Shengen nga nëntori i këtij viti.

Të gjithë turistët jashtë BE-së do të duhet të paguajnë 7 euro për hyrje pa viza – dhe kjo do të duhet të rinovohet çdo tre vjet.

Një numër në rritje rajonesh spanjolle paguajnë gjithashtu për çdo natë të kaluar në hotel, ndërsa Valencia do të prezantojë një taksë të re turistike në fund të vitit.

Barcelona, ​​kryeqyteti i Katalonjës, tashmë ka një taksë për vizitorët, por ajo do të rritet këtë vit.

Presidenti i këshillit provincial të Malagas, Francisco Salado foli kundër taksës së BE-së, duke thënë se turizmi është motori ekonomik i Malagës dhe Andaluzisë dhe kritikoi taksën e mundshme.

Thënë kjo, mund të jetë një problem i madh për Spanjën.

Qytete të tjera në të gjithë Evropën tashmë kanë një taksë nate për vizitorët, si Praga, Berlini, Hamburgu, Budapesti dhe Amsterdami.

LEXO EDHE:

Back to top button