Cili është ndryshimi midis një briosh francez dhe italian?

Në pamje të parë, të dyja duken identike, por megjithëse janë të ngjashme, shija është e ndryshme. Ashtu si emri - sigurisht.

Ajo që ne e njohim si briosh vjen nga gjuha franceze, ose siç e quajnë francezët – kruasant. Për italianët, është një korneto, ose brioshe në pjesët veriore të vendit.

Të dyja llojet përgatiten thuajse njësoj, me ndryshimin se italianët përdorin edhe vezë, ndërsa recetës franceze i mungon ky përbërës, i cili duket se është çelësi i ndryshimit si në shije ashtu edhe në teksturë.

Përbërësit për korneton:

  • miell
  • gjalpë
  • ujë
  • qumësht
  • vezët
  • sheqer
  • kripë
  • maja

E përgatitur në këtë mënyrë, korneto italiane është e butë, me më shumë sheqer dhe një brumë me gjalpë me palosje më të dendura.

Përbërësit për briosh:

  • miell
  • gjalpë
  • ujë
  • qumësht
  • sheqer
  • kripë
  • maja

Ndërkohë brioshi francez pa vezë është i krisur, i mjaltit, krokant, me gjalpë dhe me rrudha. Gjatë shijimit, ndryshimi i dukshëm është se italiani është më i butë, ndërsa francezi është më neutral.

LEXO EDHE:

Back to top button