Cili është ndryshimi midis një briosh francez dhe italian?
Në pamje të parë, të dyja duken identike, por megjithëse janë të ngjashme, shija është e ndryshme. Ashtu si emri - sigurisht.

Ajo që ne e njohim si briosh vjen nga gjuha franceze, ose siç e quajnë francezët – kruasant. Për italianët, është një korneto, ose brioshe në pjesët veriore të vendit.
Të dyja llojet përgatiten thuajse njësoj, me ndryshimin se italianët përdorin edhe vezë, ndërsa recetës franceze i mungon ky përbërës, i cili duket se është çelësi i ndryshimit si në shije ashtu edhe në teksturë.
Përbërësit për korneton:
- miell
- gjalpë
- ujë
- qumësht
- vezët
- sheqer
- kripë
- maja
E përgatitur në këtë mënyrë, korneto italiane është e butë, me më shumë sheqer dhe një brumë me gjalpë me palosje më të dendura.
Përbërësit për briosh:
- miell
- gjalpë
- ujë
- qumësht
- sheqer
- kripë
- maja
Ndërkohë brioshi francez pa vezë është i krisur, i mjaltit, krokant, me gjalpë dhe me rrudha. Gjatë shijimit, ndryshimi i dukshëm është se italiani është më i butë, ndërsa francezi është më neutral.

