Covid-19 në ​Portugali, nesër mbyllen shkollat dhe universitetet

Qeveria portugeze do të mbyllë të gjitha shkollat dhe universitetet nga nesër, në mënyrë që të mos përkeqësohet situata me pandeminë e Covid-19. Sipas bllokimit të fundit që filloi javën e kaluar, të gjitha shërbimet që nuk janë jetike për jetën e qytetarëve janë mbyllur dhe njerëzit janë urdhëruar të qëndrojnë në shtëpitë e tyre, raporton Reuters. Qeveria në Lisbonë është kritikuar për mbajtjen e shkollave të hapura, dhe prindërit e studentëve dhe nxënësve të shkollave të mesme gjithashtu i kanë bërë thirrje qeverisë të mbyllë shkollat. Kopshtet, shkollat dhe fakultetet do të mbyllen nga nesër, kështu që rreth dy milion nxënës dhe studentë do të qëndrojnë në shtëpitë e tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button