Data e zgjedhjeve në Kosovë, pas aktgjykimit të plotë të Kushtetueses

Sapo palët të marrin aktgjykimin e plotë të Gjykatës Kushtetuese për Qeverinë e Kosovës, do të caktohet data e zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare, tha ushtruesja e detyrës së presidentit, Vjosa Osmani.

Palët në këtë rast janë Qeveria tashmë në detyrë e Kosovës dhe partia opozitare, Lëvizja Vetëvendosje.

Osmani, për dy ditë me radhë, takoi përfaqësuesit e partive politike, të përfaqësuara në kuvend, me të cilët bisedoi për datën e zgjedhjeve.

Partitë kanë përmendur fundin e muajit janar dhe fillimin e shkurtit të vitit 2021, si periudha të mundshme për mbajtjen e zgjedhjeve, pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese të 21 dhjetorit, që tha se Qeveria e Kosovës, e udhëhequr nga Avdullah Hoti, u zgjodh në mënyrë jokushtetuese.

LEXO EDHE:

Back to top button