Dëshironi sinjal më të mirë Wi-Fi? 7 gjëra po bllokojnë ruterin tuaj

Dëshironi sinjal më të mirë Wi-Fi? 7 gjëra po bllokojnë ruterin tuaj

Mund të përmirësoni sinjalin Wi-Fi të shtëpisë tuaj në mënyra të ndryshme, por shpesh ndodh që problemi të mos jetë

Kur sinjali i internetit me valë që arrin në telefonat, laptopët, tabletët dhe pajisjet e tjera përmes një ruteri Wi-Fi bllokohet ose pengohet, vetë lidhja do të jetë më e dobët.

Dhe përveç problemeve me vetë rrjetin, sinjali gjithashtu mund të dobësohet kur një objekt ose pajisje është afër ruterit.

Kjo është arsyeja pse portali IFL Science përpiloi një listë me shtatë artikuj që nuk duhet të jenë kurrë pranë kësaj pajisjeje nëse dëshironi të keni një lidhje Wi-Fi cilësore dhe të qëndrueshme në banesën ose hapësirën tuaj të punës.

Akuariume / Enë të mëdha uji

Akuariumet dhe kontejnerët e mëdhenj me ujë paraqesin mjaft problem për ruterin sepse “thithin” frekuencat e radios. Me një sinjal që përhapet jashtë, le të themi me rrjetet publike, një problem i ngjashëm ndodh për shkak të shiut, pasi edhe pikat e shiut mund të “thithin” pjesërisht sinjalin dhe të zvogëlojnë mbulimin e sinjalit me valë.

Objekte metalike / Pasqyra

Nëse ruteri ndodhet pranë një pasqyre të madhe, ekziston mundësia që sinjali të dobësohet sepse “reflektohet” nga sipërfaqja e tij. Kështu, në apartament shfaqen zona “të vdekura”, ndaj duket se pajisjet nuk mund të lidhen me rrjetin, sado afër ruterit të jenë.

Mikrovalë

Furrat me mikrovalë mund të ndërhyjnë gjithashtu në sinjalin Wi-Fi sepse pajisja e kuzhinës lëshon një sasi të vogël rrezatimi. Në fakt prodhon një sinjal radio, i cili emetohet në një frekuencë shumë të lartë.

Kjo frekuencë 2.4 GHz është e njëjtë me frekuencën e sinjalit Wi-Fi, ndaj nuk duhet të habiteni nëse njërës prej pajisjeve i mbaron sinjali i internetit gjatë ringrohjes së drekës.

Artikuj të mëdhenj

Pavarësisht se sa i avancuar teknologjikisht dhe shumë i dobishëm është sinjali Wi-Fi, është shumë e vështirë të ndërhysh në pengesa të ndryshme. Valët e tij janë shumë më të shkurtra se ato që përdoren në transmetimin e radios, kështu që do të humbasë fuqinë më lehtë.

Prandaj, lidhja me pajisjet do të jetë shumë më e mirë nëse hapësira midis tyre dhe ruterit është e lirë. Ose, më thjesht, mos e vendosni ruterin pas divanit ose nën dollap, pavarësisht se sa do të dëshironit që dhoma juaj të “pastrohet” nga shumë sende.

Telefoni

Shumë njerëz ende përdorin linja fikse në shtëpitë dhe apartamentet e tyre, dhe këto ditë janë kryesisht pa tela. Problemi mund të jetë se ata funksionojnë në afërsisht të njëjtën frekuencë si ruterët, kështu që – nëse janë afër – mund të ndërhyjnë në funksionimin e tij.

Pajisjet Bluetooth

Ashtu si telefonat pa tela, sinjali i ruterit mund të dobësohet gjithashtu nga pajisjet që përdorin një lidhje Bluetooth, si kufjet me valë ose altoparlantët.

Afërsia është gjithashtu thelbësore këtu, pasi sa më afër të jenë këto pajisje me burimin e sinjalit, aq më e madhe do të jetë ndërhyrja. Lëvizini ato më tej ose më larg dhe sinjali juaj Wi-Fi do të jetë më i fortë.

Pajisjet elektronike

Mund të tingëllojë kontradiktore të thuhet se një ruter nuk do të funksionojë mirë kur ka pajisje të tjera elektronike afër, pasi funksioni i tij kryesor është të lidhet me to.

Megjithatë, nëse e keni rrethuar ruterin me pajisje që nuk marrin pjesë në këtë transmetim të sinjalit, ka shumë të ngjarë që të ketë interferenca sepse po emetohen frekuenca që mund të ndërhyjnë në të.

Pajisje të tilla janë, për shembull, DVD player, kinema në shtëpi dhe madje edhe monitorë për fëmijë. Prandaj, largojeni ruterin nga çdo pajisje me të cilën nuk është i lidhur drejtpërdrejt.

LEXO EDHE:

Back to top button