Dhjetëra ushtarë armenë “të zënë” në Nagorno-Karabak

Autoritetet de facto në Nagorno-Karabak kanë thënë se dhjetëra ushtarë etnikë armenë janë zënë në disa bastisje të forcave të Azerbajxhanit në këtë rajon, pas armëpushimit të muajit të kaluar që u ka dhënë fund gjashtë javëve luftime.

“Fatkeqësisht, dhjetëra shërbyes tanë janë zënë afër Khtsaberdit,” ka thënë lideri etnik armen i këtij rajoni, Arayik Harutiunian.

Avokati i Popullit në Nagorno-Karabak, Artak Beglarian, ka thënë se numri i ushtarëve të zënë është rreth 60.

Ministria e Mbrojtjes së Nagorno-Karabakut ka thënë më herët se kontaktet janë humbur me një numër të pozicioneve ushtarake rreth fshatrave Khtsaberd dhe Hin Taghe .Autoritetet de facto në Nagorno-Karabak kanë thënë se dhjetëra ushtarë etnikë armenë janë zënë në disa bastisje të forcave të Azerbajxhanit në këtë rajon, pas armëpushimit të muajit të kaluar që u ka dhënë fund gjashtë javëve luftime.

“Fatkeqësisht, dhjetëra shërbyes tanë janë zënë afër Khtsaberdit,” ka thënë lideri etnik armen i këtij rajoni, Arayik Harutiunian.

Avokati i Popullit në Nagorno-Karabak, Artak Beglarian, ka thënë se numri i ushtarëve të zënë është rreth 60.

Ministria e Mbrojtjes së Nagorno-Karabakut ka thënë më herët se kontaktet janë humbur me një numër të pozicioneve ushtarake rreth fshatrave Khtsaberd dhe Hin Tagher.

Autoritetet e Azerbajxhanit nuk kanë komentuar ende për ushtarët që janë raportuar se janë zënë rob.

LEXO EDHE:

Back to top button