Diabeti i tipit 2 shkakton dhimbje në shpinë

Diabeti i tipit 2 shkakton dhimbje në shpinë

Njerëzit me diabet të tipit 2 janë në rrezik të lartë për disa sëmundje dhe komplikime shëndetësore, duke përfshirë dhimbjen e shpinës.

Studiuesit nga Universiteti i Kalifornisë San Diego dhe Universiteti i Utah raportojnë se diabeti i tipit 2 ndikon negativisht në disqet vertebrale që formojnë shtyllën kurrizore, nëpërmjet një modeli kafshësh.

Ky zbulim mund të shpjegojë pse njerëzit me diabet të tipit 2 shpesh përjetojnë dhimbje kronike të trupit, duke përfshirë dhimbjen e shpinës.

LEXO EDHE:

Back to top button